Tuesday, October 23, 2007

Hollywood og ildebrande!

I søndags gik turen et smut til Hollywood. Jeg var blevet inviteret derned af Leighton og David, der gerne ville vise mig rundt dernede, men i sidste øjeblik blev David kaldt på arbejde, så i stedet inviterede Leighton sin bror Larry og hans datter Sydney med. Vi kom først afsted ved 16-tiden, så vi først dernede ved 17,30-tiden. Vi spiste aftensmad og derefter gik vi ned af Hollywood Boulevard og så "Walk of Fame" og alle stjernerne i fliserne. Det var meget sjovt. Jeg fik set selve Hollywood skiltet, men fik ikke taget et billede af det, da vi bare kørte forbi det i bil. Derefter endte vi foran det kinesiske teater, hvor der stod en masse "look-a-likes", bl.a. Spiderman, Batman, Marilyn Monroe og en hund klædt ud som et monster - ikke Godzilla men Dogzilla (ifølge dens ejer var ham der puttede stjernen i fortovet, den hvor der stod Godzilla, ordblind, så han var kommet til at bytte om på G og D). Vi fik derefter en rundvisning inde i det kinesiske teater, hvilket var meget sjovt at se til trods for at vi for det første skulle gå rundt sammen med nogle andre turister, heraf en af dem "den amerikanske stereotype" - en kæmpefed, uforskammet amerikaner hvis første spørgsmål var om "man kunne købe popcorn". Og for det andet fordi guiden var ret uprofessionel og midt i det hele glemte sit manuskript. Men det var sjovt nok at se selve teateret, hvor der ofte er filmpræmierer og det var sjovt at se VIP området, hvor stjernerne normalt hænger ud osv.
Jeg fik også set The Kodak Theater som er det sted, hvor de afholder "Oscar-uddelingen".
Efter et par timer i Hollywood gik turen tilbage til Santa Barbara. I har sikkert hørt om det i nyhederne, men der er en masse brande i Sydcalifornien lige i øjeblikket og derfor måtte vi tage en anden vej hjem, da den vej vi kom af var blevet spæret af.

Flere tusinde mennesker er blevet evakueret i store dele af sydcalifornien, værst er det i San Diego, Malibu, Orange County osv. Vi har ikke mærket så meget til det her i Santa Barbara - og dog! På grund af kraftig vind hvilket også er grunden til at brændene spreder sig så hurtigt, er aske og røg blevet blæst ind over Santa Barbara by og i lørdags var det virkelig slemt. Jeg brugte det meste af lørdagen på at lave lektier, men jeg cyklede kort op i byen for at købe frokost og det var virkelig ubehageligt fordi man havde aske over det hele, i øjnene, i munden, på sit tøj. Det føltes mest af alt som sand, men det svier i øjnene og det er svært at trække vejret ordentligt.
De sidste par dage har himlen været en underlig grå farve og solen en mærkelig orange/lilla farve og da vi kørte til Hollywood paserede vi også røg og ild op til flere gange. Dog mærker vi ikke så meget til det her i Santa Barbara andet end pga. aske og røg, da Santa Barbara ligesom ligger inde i en slags lomme mellem havet og bjergene, men blot 15-20 syd for byen kan man se røgen vælte frem.
Jeg snakkede med Leighton idag som sagde, at turen tilbage til Bakersfield hvor han bor, som normalt ville tage 1,5-2 timer havde taget 7 timer da de var blevet dirigeret ud på en masse omveje etc. pga. ilden!
Henrik, jeg ved ikke siden hvornår, du er blevet sådan en lille pyroman, men jeg kan altså af gode grunde ikke tage billeder af ildebrandende og jeg håber da heller ikke at de når til Santa Barbara, men hvis du meget gerne vil se ild, så kan du se billeder af det på tv2s hjemmeside her: http://nyhederne.tv2.dk/gallery/?menu

Til alle jer andre med færre "pyromanske" tendenser, så er der lidt billeder fra Hollywood inde på: http://katrinesbcc.bilddagboken.se/ under d. 20. oktober.

Håber, I allesammen har det godt i DK og I kan holde varmen ;) I dag er det 85'F her i Santa Barbara, eller 30'C hvis vi snakker dansk, men det er ikke så skønt som det lyder, da det er ulideligt pga. den tørre luft og asken der falder over byen.

Katrine

Ps. Tillykke med fødselsdagen Ida... Så blev du også "gammel" ;) halvvejs de 40, 1/3 mormor ;)

No comments: